...Frank Heemskerk - rolstoel reizen expert - bij DOE-reizen

Frank Heemskerk

Ik ben Frank Heemskerk  (Bloemendaal, 31 juli 1964) Nederlander. Samenwonend en vader van een gezonde dochter (Haarlem, 20 november 2004)


Ik ben de jongste uit een gezin van zeven kinderen.

In mijn eerste levensjaar heb ik lang in het ziekenhuis gelegen met hersenvliesontsteking. Hierdoor is een groot gedeelte van mijn karakter ontwikkeld - YES I CAN - is daar wel een passende omschrijving voor. Ik heb gevochten voor mijn leven, ik heb veel studie-uren in mijn opleidingen gestoken, ik heb hard en veel gewerkt. En inmiddels al veel gereisd.


Een nieuwe horizon, zowel letterlijk als figuurlijk.

Ik stel mezelf geregeld een nieuwe horizon voor, maar ook graag voor de mensen die ik help. Letterlijk door toegankelijke reisvoorstellen aan te bieden naar plaatsen waar je het niet direct verwacht. Figuurlijk door activiteiten te laten zien die door anderen al eens zijn beproefd.

Reiservaringen

Met het ouderlijk gezin ben ik meerdere jaren naar Ponypark slagharen geweest.

Daarna kocht mijn vader een boot en zijn we door Nederland wezen varen.

In 1978 ging ik voor het eerst, met mijn ouders, naar het buitenland en wel naar mijn peettante in Italië, waar ik vele vakanties heb doorgebracht. (vandaar mijn voorliefde voor Italië)

In 1987 ging ik voor het eerst zelfstandig op reis naar en door Zweden, kamperend en met de auto.

In 1988 ging ik voor het eerst vliegen en wel naar Turkije. En wat een belevenis was dat.

In 1991 ging ik met mijn toenmalige partner op huwelijksreis naar Jamaica en kwam ik in contact met de resten van de Afrikaanse slavernij. Als blanke Nederlander down town in een wereld van niet blanke mensen. Daar moest ik één week aan wennen, maar daarna was ik voorgoed gewend.

In 1992 vertrok ik voor een duikvakantie naar Egypte, waar ik vervolgens meerdere keren  terug ben geweest.

In 1998 maakte ik een grote rondreis door Europa, vanuit Nederland door naar; België - Luxemburg - Frankrijk - Zwitserland - Italië - Oostenrijk - Duitsland - Denemarken - Noorwegen en weer terug naar Nederland.

In 1999 besloot ik maar eens buiten Europa te gaan kijken en ben toen naar Mexico - Guatemala - Honduras geweest.

In 2000 leerde ik mijn huidige partner en moeder van mijn dochter kennen. Zij had een week Spaanse les geboekt, incl. verblijf bij een gastgezin, met 3 weken rondreis in Costa Rica, met een vertrekdatum in september. Oeps. Daar ik werkzaam was in de aannemerij en verbonden was aan de bouwvakvakantie had ik een uitdaging om mijn vakantie te verzetten. Maar dat lukte.


Vanaf dat moment lag de wereld echt aan mijn voeten.


Europa

België - Bosnië en Herzegovina - Denemarken - Duitsland - Frankrijk - Griekelenland - Italë - Kroatië - Luxemburg - Monaco - Nederland - Noorwegen - Oostenrijk - Portugal (Azoren) - San Marino - Servië - Slovenië - Spanje - Turkije - Verenigd Koninkrijk - Zweden - Zwitserland

Afrika

Egypte - Marokko

Azië

China - Japan - Maleisië - Singapore - Thailand - Vietnam

Noord Amerika

Canada - Costa Rica - Cuba - Dominicaanse Republiek - Guatemala - Honduras - Jamaica - Mexico - Verenigde Staten

Zuid Amerika

Ecuador (Galapagos eilanden) - Peru

Oceanië

Australië - Nieuw Zeeland

Antartica

Bucket list

JavaScript chart by amCharts 3.21.12