... De geschiedenis van - DOE reizen - Rolstoel Reizen Expert - ♿️

De geschiedenis van

DOE reizen

Waarom heb ik met passie dit bedrijf op de markt gezet en waar wil ik naar toe?

* waarom ben ik met DOE reizen begonnen?

* wat mij hiertoe heeft gedreven?

* waarom ik ben gestart met de reizen die ik nu aanbied

Maar waarom zou jij deze reizen willen kiezen?

De geschiedenis van DOE reizen

Bijna jaarlijks ging ik (Frank Heemskerk) naar het Oerol festival op Terschelling en zo ook in 2010.

In dat jaar leerde ik Caroline kennen tijdens een optreden waar ook rolstoelgebruikers naar toe waren gekomen.

We raakten aan de praat over van alles en nog wat en ik vertelde haar dat ik door een faillissement op dat moment thuis zat, op zoek naar nieuw werk in de aannemerij. Caroline werkte toen als coördinator bij een reisorganisatie die gespecialiseerd was in begeleide vakanties.

Bij thuiskomst kreeg ik een sms-je van haar of ik niet mee wilde als vrijwilliger op een begeleide vakantie. Ik besloot daar gehoor aan te geven en een “sollicitatie gesprek” volgde. Een week na dit gesprek mocht ik al mee op reis, met bestemming Hapert.

Tijdens deze reis vertelde Caroline dat ze 3 jaar in Ierland heeft gewoond, waarop ik zei dat ik daar nog wel een keer naar toe zou willen. De groep had het tijdens de Hapert vakantie zo naar hun zin dat ze bijna massaal zeiden:

“Als jullie dat organiseren? Gaan wij met jullie mee.”

Tijdens deze vakantie hield ik o.a. de financiën bij en verdiepte mij in deze reisbranche. Het begeleiden en organiseren van deze reis ging mij vrij makkelijk af, vandaar ook de enthousiaste reactie van de groep. Daarnaast vond ik dat de organisatie, zoals ik toen tegen kwam, eenvoudig veel beter kon.

Wij vonden Ierland wel een uitdaging en vertelden het onze omgeving. De ene na de andere positieve reactie kwam op ons af. Mensen gingen zich zelfs spontaan als vrijwilliger aanmelden. Ik heb toen een vooronderzoek gedaan en viel van de ene verbazing in de andere, maar dat gaf me steeds meer energie om door te zetten.

In de jaren erna heb ik reizen in en om Nederland georganiseerd, maar de aantrekkingskracht om verder te gaan bleef aan mij trekken als wereldreiziger. Ook werd de naamsbekendheid steeds groter en kwam ik steeds meer in een netwerk van gespecialiseerde touroperators.

Door samen te gaan werken met experts van over de gehele wereld ben ik  aangekomen waar ik nu ben en kun ik nog meer van mijne passie delen. “De wereld aan je wielen” is hierdoor een veel gebruikte uitspraak van mij geworden.

Maar niet alleen aan de expert status werd gewerkt, maar ook aan de kwaliteit en garantie van het bedrijf. Zo heb ik DOE-reizen in juni 2013 lid gemaakt van de VvKR Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en de STO garantieregeling. Deze twee organisaties zijn ongeveer gelijk gestart als DOE-reizen met als doel; belangen behartigen.

In september 2015 is DOE reizen toegetreden tot de groep van Pantou; Euopean Netwerk for Accessible Tourism, een uitgebreide lijst van leveranciers die diensten verlenen aan "Toerisme voor Allen" in Europa.

Juli 2017 werden ik benaderd door “Destinations for All” de Wereldtop over toegankelijk toerisme. Op initiatief van Kéroul en onder auspiciën van de World Tourism Organization (UNWTO) Samen met meer dan 30 landen delen we kennis en ervaringen uit om “Destinations for All” echt waar te maken.

“Destinations for All” organiseerde in 2014 de eerste en in 2018 de 2nd World Summit on Accessible Tourism. Dit geeft wel aan dat er nog veel te doen is, maar ontwikkelen samen met jou graag door.

Help jij ook mee?

In vogelvlucht

Terschelling 2010 is het avontuur begonnen.

11-01-2011 ingeschreven bij de K.v.K.

In september 2015 is DOE reizen toegetreden tot de groep van Pantou

Juli 2017 werden we benaderd door “Destinations for All” de Wereldtop over toegankelijk toerisme.

Juni 2018 Lonely Planet wil DOE-reizen graag opnemen in de volgende editie van toegankelijke reisbronnen.