... Evenementenhallen

Evenementenhallen

Evenementenhallen voor rolstoelgebruikers (ook wel expo, expositiehal of beurscomplex genoemd) is een gebouw of een ruimte waar evenementen kunnen worden gehouden.

Voor rolstoelgebruikers zijn de gebouwen veelal minimaal voorzien, maar worden aangevuld met mobile voorzieningen als er rolstoelgerichte evenementen worden georganiseerd. Zo'n evenement kan bijvoorbeeld zijn:Het gaat om grote, ruime, veelal openbare gebouwen, waar ruimte is voorzien om grote massa's bezoekers toe te laten en de evenementen in te richten.
Dit kunnen zowel publieke als private sociale of zakelijke bijeenkomsten zijn, zoals beurzen, congressen, concerten, sportevenementen, enz.

De meeste evenementenhallen liggen in de buurt van grootstedelijke gebieden, om de locatie van een vlotte bereikbaarheid via de weg en het openbaar vervoer te verzekeren.
Het is niet vanzelfsprekend dat deze dagelijks ook rolstoeltoegankelijk zijn, maar bij speciale evenementen worden extra maatregelen genomen.

Check daarom altijd de informatie van de evenementenhal en evenementen organisatie. Dit zijn twee verschillende organisaties die ieder op zijn beurt verantwoordelijk zijn voor de voorzieningen.