...Rolstoeltoegankelijke luchtballon
Rolstoeltoegankelijke luchtballon

Rolstoeltoegankelijke luchtballon

Een rolstoeltoegankelijke luchtballon is voorzien van een mand die ontwikkeld, ontworpen, gebouwd en goedgekeurd is voor vluchten onder strikte richtlijnen van de luchtvaart autoriteiten.


De mand is groot minimaal genoeg om één passagier in een rolstoel en minimaal twee staande passagiers te herbergen. Het ontwerp omvat een neerklapbare zijkant van de mand die kan worden gebruikt als een hellingbaan om gemakkelijk toegang te krijgen voor rolstoelen. Daarnaast is er een duidelijke scheidingswand aan een andere kant van de mand waardoor iemand die in een rolstoel zit het prachtige uitzicht kan delen.


De rolstoelgebruiker komt de mand binnen via een zijdeur of een hellingbaan die in de zijkant van de ballonmand is ingebouwd. Eenmaal in de mand wordt de rolstoel door het grondpersoneel van de ballon vastgemaakt aan een verstelbaar vloermontagesysteem, meestal met behulp van riemen. Er is ook een harnas voor de passagier in de rolstoel zodat deze veilig in de rolstoel zit. Door de ruimte rondom de passagier in de rolstoel kan de begeleidende passagier in de mand staan voor de vlucht en helpen bij het instappen voor het opstijgen en het uitstappen na het landen. De ballonmand voor rolstoelgebruikers hebben met panoramische zij- en eindvensters om de kijkervaring te verbeteren.


Vluchten worden meestal in de vroege ochtend gemaakt als de wind lichter is en een zachtere start en landing kan worden verwacht.

Houd er rekening mee dat ballonvluchten kunnen worden geannuleerd vanwege het weer, aangezien het natuurlijk belangrijk is om ervoor te zorgen dat de omstandigheden ideaal zijn.

Er zijn ook manden voor zes passagiers, incl. twee comfortabele zitplaatsen. Tijdens de ballonvaart worden de stoelen omhoog gebracht zodat ook deze passagiers alles goed kunnen zien. Bij de start en de landing staat de stoel in de lage stand en zit men veilig en stevig in de veiligheidsgordels! Bij de ballon zijn speciale rolstoelen aanwezig, waarmee de passagiers vanuit het landingsveld naar de volgauto kunnen worden gebracht.